(4)

Bit ihop!

E-Book


Ny ishockeyserie i högt tempo!

Bill Åström, son till f.d. NHL-stjĂ€rnan Mackan ”Big Mac” Åström, har nyligen flyttat hem till Sverige och börjat lira

U12-hockey för Björnbyns IK. Snart Àr det dags för den prestigefyllda och tv-sÀnda Annandagsmatchen mot Àrkerivalerna Stenbackens HC. Plötsligt omnÀmns Bill i tidningar och radio som regionens nya stjÀrna, trots att han lÄngt ifrÄn Àr bÀst i laget ...

Det fĂ„r konsekvenser: MotstĂ„ndarlagets stjĂ€rna Frank och galna trĂ€nare Hasse trakasserar honom, och mitt i allt sviker bĂ€sta vĂ€nnen Ludde. NĂ€r sen Mackan, den annars sĂ„ vettiga trĂ€naren Ture och, ja, hela bygden, rycks med i stĂ€mningen kring matchen, stĂ€lls allt pĂ„ sin spets – Bill kĂ€nner sig tvingad att bita ihop och prestera, eller bryta ihop och sluta.

”Bit ihop” Ă€r en bok för 9-12 Ă„r om den ibland oerhörda pressen som lĂ€ggs pĂ„ unga idrottsutövare. Men framförallt Ă€r det en bok fylld av ishockey – rivalitet, vĂ€nskap, sköna dragningar och puckar som sprĂ€tts upp i nĂ€ttaket!

Boken Àr skriven av Ida Björnstad som med sin nÀrhet till NHL och bakgrund som ishockeyjournalist har en unik inblick i svensk och transatlantisk ishockey. "Bit ihop" Àr hennes debut som författare. Den Àr skriven tillsammans med författaren Marie Oskarsson som har skrivit mÀngder av böcker för barn och unga genom Ären, ofta med drivkraften att locka lÀsosugna barn till lÀsning.