(0)

Mixu Paatelainen: The Fighting Big Finn

Hörbuch und E-Book


Futislegendan suorapuheiset muistelmat.

EnsimmÀinen suomalainen Valioliiga-pelaaja kertoo uransa omin sanoin Valkeakosken Tehtaan kentÀltÀ Brittein saarille ja Huuhkajien perÀsimeen.

Mixu Paatelainen on aina herÀttÀnyt tunteita, niin pelaajana kuin valmentajana. Paatelainen pelasi ulkomailla huippusarjoissa ammattilaisena 1980-luvulta lÀhtien lÀhes kaksi vuosikymmentÀ. Duunariasenne kylvi vastustajiin pelkoa tuottaen roppakaupalla maaleja, ja hÀn on edelleen yksi kaikkien aikojen parhaista maalintekijöistÀ Suomen maajoukkuepaidassa.

Pelaajauran jÀlkeen Mixu on tehnyt upean ja vaiheikkaan uran valmentajana. HÀnet on valittu Skotlannissa vuoden valmentajaksi. MenestyksekkÀiden Skotlannin-vuosien jÀlkeen Paatelainen valmensi Suomen maajoukkuetta vuodet 2011-2015. Huuhkajista Paatelainen palasi Skotlannin pÀÀsarjaan. VÀrikkÀÀseen valmennusuraan kuuluu myös pestit Latvian ja Hongkongin maajoukkueissa.

Mixun uran varrelle on osunut huikeita hetkiÀ ja erikoisia episodeja maailmantÀhtien kanssa. Nyt hÀn kertoo omin sanoin mukaansatempaavan elÀmÀntarinansa jalkapallon parissa.

Jukka Lyytinen on toimittaja ja tietokirjailija, joka on aiemmin kirjoittanut elÀmÀkerrat muun muassa Lauri Viidasta, Mikko KivisestÀ ja Heikki Salosta. Lyytinen on entinen jalkapallon alasarjapelaaja.