(0)

Tuckonie

E-Book


Henrik Morén Àr polis och arbetar med att bekÀmpa kriminella gÀng. Han börjar bli ett hot och de kidnappar hans dotter för att stoppa honom. Polisen tror sig veta vilka som ligger bakom bortrövandet, men kan inte bevisa nÄgot. Henrik fÄr hjÀlp av en systerson i Australien, Tuckonie, som helt ovÀntat dyker upp. Tuckonie har oanade förmÄgor och kan arbeta utanför de lagliga begrÀnsningar polisen har.

Tuckonie Àr en vit förÀldralös pojke som har vÀxt upp i en aboriginstam i Australiens vildmark. Han Àr mycket begÄvad och aboriginernas vise mÀn har hjÀlpt honom att utveckla sina sinnen. De har ocksÄ trÀnat honom i den urÄldriga krigskonsten som kallas Kooda.

Med dessa egenskaper i bagaget börjar han en resa för att söka sina rötter. SpÄren leder honom till Sverige, dÀr han trÀffar sina slÀktingar och blir involverad i sin morbrors kamp mot den organiserade brottsligheten.

Om författaren:

Sture Lantz Àr 60+ och har dragit sig tillbaka frÄn arbetslivet. Han har alltid lÀst mycket böcker och började för 20 Är sedan att funderat pÄ en berÀttelse, som han nu har skrivit. DÄ han inte skriver spenderar han sin tid med huset och sommarstugan. Mycket av hans tid gÄr ocksÄ Ät till orienteringsverksamheten dÀr han Àr engagerad i tÀvlingsarrangemang.