(35)

USA:n presidentit

Hörbuch und E-Book


Marraskuun 3. pÀivÀnÀ 2020 yhdysvaltalaiset valitsevat maansa 46. presidentin. Yhdysvaltojen vaalijÀrjestelmÀ on niin monimutkainen, ettÀ joskus voittajalla on vÀhemmÀn ÀÀniÀ kuin hÀviÀjÀllÀ. EpÀdemokraattista, sanovat toiset, mutta jÀrjestelmÀ on kehitetty, jotta maan harvaankin asutuilla osavaltioilla olisi vaikutusvaltaa. JÀrjestelmÀ on yhtÀ vanha kuin maan peruslaki, joka sÀÀdettiin 1787. Yli 150 vuoden ajan vaalit on kÀyty kahden suuren puolueen, demokraattien ja republikaanien, vÀlillÀ. Yhdysvaltojen istuva presidentti, republikaanien Donald Trump, yrittÀÀ pÀÀstÀ toiselle kaudelle. HÀnen vastaehdokkaanaan on demokraattien Joe Biden. Trump on varmasti maan historian kiistellyin presidentti, mutta hÀn ei ole ainutlaatuinen ilmiö.

Politiikka on kautta aikojen houkutellut vÀrikkÀitÀ ja epÀtavallisia henkilöitÀ. Ja ennen Trumpiakin USA:n presidentit ovat joutuneet vastaamaan erilaisiin syytöksiin. Tutustu USA:n presidentteihin, jotka tÀhÀn mennessÀ ovat olleet kaikki miehiÀ.

Maailman historia vie sinut henkeĂ€salpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepĂ€in – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptilĂ€isten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jĂ€nnittĂ€vistĂ€ ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.