(2)

Catarina och tsaren

E-book


Catarina och Staffan Humbla har hamnat i Stockholms förnÀmsta kretsar, men de har svÄrt att finna sig tillrÀtta bland all förkonstling och förstÀllning. Dessutom fortsÀtter Johan Lohe sin fanatiska förföljelse av dem.

Det Àr med lÀttnad som Catarina och Staffan lÀmnar Stockholm för att segla till Amsterdam, dÀr de tillsammans med greve Gripenklo och kapten Lars ska fortsÀtta med sitt stÄtliga fyrmastade nya skepp till Archangelsk och dÀrifrÄn till Moskva. Tack vare den unge tsar Peter har Ryssland öppnat sina grÀnser för handel och de ser fantastiska utsikter för sitt rederi.

Det blir en fÀrd full av skrÀmmande överraskningar och livsfarliga situationer, och vÀl framme i Moskva vÀntar Ànnu vÀrre faror. Johan Lohe har ocksÄ tagit sig dit, och tsar Peter som varit mycket vÀlvillig visar snart sin rÀtta sjÀlvhÀrskarnatur.

Catarina och tsarenen Àr den fjÀrde, fristÄende delen av Olov Svedelids mustiga och dramatiska serie om Catarina Dufva och hennes kamp för ett gott och rÀttvist liv i 1600-talets Europa.