(0)

Det kristne menneskeliv. Del 1

E-book


"Da englene takkede Gud for den nyfĂždte frelser, sang de: Ære vĂŠre Gud i det hĂžje, fred pĂ„ Jorden, og blandt menneskene Guds velbehag.

Der er nu siden mange gange blevet trukket pĂ„ skuldrene ad denne lovsang, og den er blevet spottet i smug og Ă„benbart. Man har talt om, at den tydeligt nok er blevet sunget for tidligt, og at virkeligheden ikke siden har vist sig at svare synderlig godt til den. ’Fred pĂ„ Jorden,’ har man sagt, klinger det ikke snarest som bitter ironi! Krig pĂ„ Jorden! ville have passet vel sĂ„ godt, thi derved er det dog vitterlig blevet igennem alle de 1900 Ă„r indtil nu!"

Emil Koch var i mange Är prÊst ved St. Knuds kirke og GrÄbrÞdre hospitalskirke. I "Det kristne menneskeliv" har han samlet en lang rÊkke andagter, der knytter sig til hele kirkeÄret. FÞrste bind dÊkker tiden fra 1. sÞndag i advent til pinse. Emil Koch fortÊller blandt andet, om dengang Jesus red ind i Jerusalem pÄ et Êsel, og da englene takkede Gud for den nyfÞdte frelser julenat.

Emil Koch (1851-1924) var en dansk prÊst og forfatter. Han holdt en lang rÊkke foredrag pÄ hÞjskoler om religion og deltog flittigt i debatter om sociale problemer. Han udgav en lang rÊkke bÞger om kristendom samt samlinger af sine taler og foredrag. Emil Koch var bÄde Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.