(0)

Globalisaatio vai totalitarisaatio

E-book


LÀntisten sivistysmaiden johtajat rehentelevÀt tavan takaa demokratiallaan heristÀen samalla sormeaan milloin millekin maalle, jonka demokratiassa on heidÀn mielestÀ puutteita.

Mutta mikÀ on lÀnsimaiden oman demokratian laita? Onko sitÀ?

Kirja tarkastelee maailman johtavien suurvaltojen politiikan syviÀ pohjavirtoja alkaen runsaan sadan vuoden takaa. Tarkastelun pÀÀfokus on kuitenkin muutaman viime vuosikymmenen tapahtumissa. Tarkastelun lopputulema on, ettÀ on syntynyt lÀhes koko maailman kattava totalitaarinen valtarakenne. Sen kaltaista ei vastaavassa laajuudessa ole aiemmin tunnettu maailmanhistoriassa.

Valtarakenteen on mahdollistanut valtavien pÀÀomakeskittymien synty liittyneenÀ sotilaalliseen varustautumiseen. Samalla luodun jÀrjestelmÀn vallankÀytön mekanismit ovat niin niin taitavasti rakennetut, ettÀ lÀnsimaiden vÀestöjen enemmistöillÀ ei ole vÀhÀisintÀkÀÀn ymmÀrrystÀ luodun jÀrjestelmÀn todellisesta luonteesta. TÀmÀ maailma sisÀltÀÀ monia sekÀ Orwellin vuoden 1984, kuten esimerkiksi jatkuvat sodat, ettÀ myös Aldous Huxleyn visioita kuten vallankÀytön pehmeÀt metodit fyysisen rankaisun sijaan.