(0)

Henry og Cato

E-book


Henry og Cato er barndomsvenner, men har ikke set hinanden i flere Är. SkÊbnen har fÞrt dem i hver deres retning. Cato er katolsk prÊst tilknyttet et sogn i et omrÄdet nÊr London. Han er i en troskrise, da han har forelsket sig i en smÄkriminel men yderst smuk 17-Ärig dreng.

Henri er derimod rejst fra fÞdelandet til USA for at undervise pÄ et mindre universitet. Her bor han i flere Är indtil han fÄr nyheden om, at hans storebror er dÞd. Henri er derfor nÞdt til at rejse hjem for at gÞre krav pÄ den imponerende arv, der tÊller bÄde gods og formue. Lige sÄ stille flettes de to barndomsvenners skÊbne sammen igen. En sammenfletning, der dog er i fare for at gÄ i hÄrknude ...

Iris Murdoch (1919-1999) var en irsk forfatter og filosof, der sÊrligt beskÊftigede sig med dualistiske spÞrgsmÄl om godhed og ondskab. Iris Murdochs filosofiske ideer smittede af pÄ hendes skÞnlitterÊre forfatterskab, der ogsÄ tager netop samme spÞrgsmÄl om menneskets gode og dÄrlige sider, om moral, etik, kÊrlighed og ondskab.