(0)

Hvorfor netop Eva?

E-book


Eva er 19 Är, da hun flytter fra sin trygge barndomsby til Stockholm, hvor hun skal arbejde pÄ et sygehus. Det er hÄrdt arbejde, og indimellem tvivler Eva pÄ, om det er det vÊrd. Men da hun lige sÄ stille begynder at blive en del af patienternes liv og dÞd, forstÄr hun, at jobbet betyder noget for hende, og at hun rent faktisk kan gÞre en forskel i folks liv.

Da hendes kÊreste forsÞger at fÄ hende til at flytte med til hans hjemegn, hvor han har fÄet et godt job, stÄr hun over for en stor beslutning. Skal hun vÊlge det trygge og nemme og flytte med sin kÊreste, eller skal hun stÄ pÄ egne ben og beholde sit udfordrende job, selvom hun mÄ klare sig helt uden ham?

Gunnel Beckman (1910-2003) var en svensk bÞrne- og ungdomsbogsforfatter. Hun var primÊrt aktiv som forfatter i 1960'erne og 1970'erne. I hendes ungdomsromaner taklede hun tabu emner fra samtiden sÄsom abort, dÞd og seksualitet. Hun vandt i 1975 Nils Holgersson-plaketten, en bÞrne- og ungdomslitteraturpris, som ellers er vundet af bl.a. Astrid Lindgren. Hendes bÞger er oversat til flere forskellige sprog inklusiv dansk, norsk, tysk, fransk og engelsk.