(12)

Ildlandet

audiobook & e-book


Under falklandskrigen i 1982 sÊtter den unge Mark Black livet pÄ spil for at fange en ung kvindelig argentinsk spion. Samtidig planlÊgger englÊnderne en dristig mission mod den befÊstede luftbase i Tierra del Fuega, den fjerne spids pÄ det sydamerikanske hovedland. Black og hans SAS-kammerater sendes i forvejen for at observere stedet, men noget gÄr galt, de bliver opdaget og mÄ kÊmpe sig ud.

20 Är senere er Black, der nu er senior underofficer tilbage i Sydatlanten, hvor han plages af minder, som han troede for lÊngst var begravet. Det britiske luftforsvar er blevet slÄet ud af et overraskelsesangreb og endnu engang gÞr argentinerne klar til et angreb pÄ Þerne. Et SAS-team landsÊttes fra en ubÄd. Men er missionen blevet forrÄdt fra starten? SkÊbnen bringer Black sammen med pigen fra fortiden, spÞrgsmÄlet er bare, om han tÞr stole pÄ hende og slipper vÊk i tide til at uskadeliggÞre de fjendtlige bombemaskiner og undgÄ en omfattende krig.

Argentina ledes igen af en junta, der vil invadere FalklandsÞerne. Mark Black som har deltaget i den fÞrste Falklandskrig sendes afsted igen, pÄ en hemmelig mission, hvor han skal forsÞge at undgÄ at krigen bryder ud, men det bliver en meget kompliceret operation.

Chris Ryan er tidligere sergeant i British Special Forces. Allerede som 16-Ärig meldte han sig til den britiske hÊr, inden han blev optaget i eliteenheden 23rd SAS Reserves. Han blev kendt i offentligheden, da han som den eneste af en otte mand stor SAS-patrulje undslap mission Bravo Two Zero, der havde til formÄl at sabotere Scud Missile Launchers i det nordvestlige Irak under den FÞrste Golfkrig. Ryan tilbagelagde mere end 300 km til fods under sin flugt - til fods, i en Þrken. Dermed skrev Ryan militÊrhistorie som "the longest escape and evasion by an SAS trooper or any other soldier." Chris Ryan har siden skrevet spÊndingsromaner med baggrund i egne erfaringer som elitesoldat.


Narrator: Thomas Gulstad
Duration: