(0)

Johtajan ura

audiobook & e-book


”Ihannejohtaja on itsevarma ja luottaa omiin voimavaroihinsa ja taitoihinsa. HĂ€n on energinen ja aloitteellinen ympĂ€ri vuorokauden organisaatiota edustava tehopakkaus.”

Johtajaurissa yhdistyvÀt kiinnostavalla tavalla abstrakti megatrendien ja yhteiskunnan taso, organisaation ja tiimin sosiaalinen taso sekÀ johtajana työskentelevÀn ihmisen yksilöllinen, inhimillinen taso. Johtajuus ei kuitenkaan ole kehittynyt samaa tahtia muuttuvan työelÀmÀn kanssa.

Tulevaisuuden kilpailukykyÀ ja yhteiskunnallista hyvinvointia varten tarvitaan entistÀ osaavampia ja erityisesti nykyistÀ paremmin johtajuustyöhön soveltuvia johtajia. Johtajuus tulisi nÀhdÀ ammattina, ja ammatillisen lisÀarvon tuottaminen taas edellyttÀÀ jatkuvaa kehittymistÀ.

Johtajan tehtÀvÀn ominaispiirteisiin liittyvÀ vastuunkannon, vaikuttamistyön, kommunikaation sekÀ kokonaisuuksien ja yksityiskohtien hahmottamisen vÀlinen tasapainoilu antaa ammatille kuitenkin aivan omanlaisensa sÀvyn.

Miten johtajat kokevat uransa johtamisen ja uralla etenemisen? Miten he arvioivat uramenestystÀÀn, jaksamistaan ja huoliaan? Miten johtajanuralle pÀÀdytÀÀn ja miten sellaisella menestytÀÀn?

TÀssÀ kirjassa johtamista ja johtajauria tarkastellaan ensi kertaa tutkimustiedon valossa. Kirja antaa uusia nÀkökulmia johtajavalintoihin, johtajauran johtamiseen sekÀ uralla menestymisen vaiheisiin. Tulokset perustuvat MPS-Yhtiöiden tutkimusyksikön tuottamaan dataan ja tarjoavat poikkeuksellisen nÀkökulman johtajauriin. MPS on tutkinut johtajien jaksamista, huolia, ihannejohtajan profiilia, motivaatiota, odotuksia sekÀ lisÀarvotekijöitÀ. Myös johtajuuden ristipaineet nostetaan esiin: johtajan ihannejohtajaprofiili kun vaihtelee sen mukaan, kuka johtajaa katsoo, hallitus, työyhteisö vai sidosryhmÀt.

Johtajuudella on huomattavia mahdollisuuksia olla ratkaisemassa aikamme keskeisiÀ geopoliittisia, ilmastollisia, sosiaalisvastuullisia sekÀ teknologisia haasteita. TÀmÀ kuitenkin edellyttÀÀ johtajaurien ymmÀrtÀmistÀ ja nostamista johtajuuden kehittÀmisen osa-alueeksi.