(0)

Kammerater

E-book


Under en bidende kold storm kommer en gruppe pÄ fire officerer gÄende ad den endelÞse tyske landevej. FÞrste verdenskrig er tabt, og de tyske borgere ser ikke med milde Þjne pÄ officererne. De fire mÊnd beder om husly pÄ en afsidesliggende gÄrd, men gÄrdmanden har kun ukvemsord tilovers for dem. FÞrst da de fortÊller, at de ogsÄ har et sygt og svageligt barn med, Äbner han modvilligt sine dÞre for dem.

"Kammerater" er en stemningsfuld historie om det ubrydelige venskab, der opstÄr mellem officerer, der gÄr i krig sammen. Samtidig tegner den et levende og hudlÞst Êrligt billede af landskabet og folkestemningen i Tyskland i de fÞrste Är efter fÞrste verdenskrig var tabt. Bogen udkom oprindeligt i 1922. Denne oversÊttelse er fra 1924.

Rudolf Herzog (1869-1943) var en tysk forfatter, digter og journalist. Han var en af de mest populĂŠre tyske forfattere i begyndelsen af det tyvende Ă„rhundrede. Han debuterede som forfatter i 1901 med bogen "Der Graf von Gleichen". Flere af Rudolf Herzogs bĂžger er blevet oversat til fremmedsprog heriblandt dansk.