(0)

Kuppen mot Norges Bank

E-book


Efter studentexamen hade Hans GranÄs haft ett flertal olika jobb, han var en intelligent ung man, men han saknade motivationen som krÀvdes för att ha ett heltidsjobb. Han var tekniskt kunnig, och Àventyrslysten, att sitta pÄ ett kontor dagarna i Ànda var inte hans idé om ett tillfredsstÀllande liv.

Över nĂ„gra öl med vĂ€nner började han planera för sin frihet frĂ„n tristessen. Planen var att rĂ„na Norges bank. MĂ„let var ekonomisk frihet. En intrikat plan vĂ€xer fram - med Hans GranĂ„s i ledningen. Han försöker bestĂ€lla framritningar till banken och nĂ€rliggande lokaler, för att försöka hitta en passande kĂ€llare varifrĂ„n han kan grĂ€va sig in i bankens valv. Till en början gĂ„r allt bra, men snart börjar gruppen stöta pĂ„ problem. Och inte nog med det, polisen har börjat misstĂ€nka att nĂ„got Ă€r pĂ„ gĂ„ng.

I Nordisk kriminalkrönika berÀttar poliser sjÀlva om sina mest uppmÀrksammade, omskakande, och svÄra fall.

Nordisk Kriminalkrönika Àr ett historiskt verk. BerÀttelserna och samlingarna Àr uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha förÄldrat eller kontroversiellt innehÄll. Eventuellt stötande material Àr inte uttryck för förlagets hÄllning.