(257)

Kurpitsajuhla: Hercule Poirot -dekkari

audiobook & e-book


”Mestarillinen kuten aina.” – Sunday Mirror

MaalaiskylÀn idylli kÀtkee rujon salaisuuden, jonka voi paljastaa vain Hercule Poirot kuuluisilla harmailla aivosoluillaan.

Riemukas pyhĂ€inpĂ€ivĂ€n aattojuhla noitineen ja ennustuksineen pÀÀttyy tragediaan, kun suulas Joyce-tyttönen löytyy omenasankoon hukutettuna. Aiemmin samana pĂ€ivĂ€nĂ€ rouva Oliver kuuli, kuinka Joyce kehuskeli kerran todistaneensa murhan. Rouva Oliver rientÀÀ oitis ystĂ€vĂ€nsĂ€ Hercule Poirot’n pakeille. Pirullista tapausta ratkoessaan kaksikolla on vastassaan aimo annos juonittelua ja taikauskoa.

Kurpitsajuhla on klassinen Agatha Christie -mysteeri, joka on toiminut inspiraationa menestyselokuvalle Venetsian aaveet (2023).

Agatha Christie (1890-1976) on eittÀmÀttÀ kuuluisin dekkarirouva. HÀn loi englantilaisen salapoliisiromaaniperinteen, jonka jalanjÀlkiÀ monet tallaavat vielÀ tÀnÀkin pÀivÀnÀ. Christie kirjoitti elÀmÀnsÀ aikana noin 70 romaania sekÀtukun radio- ja teatterikÀsikirjoituksia, novelleja ym. HÀn on myös tuottanut tekstiÀ salanimellÀ Mary Westmacott. Tunnetuimpia Christien luomia hahmoja ovat neiti Marple sekÀ Hercule Poirot. Belgialainen Poirot oli keskushenkilönÀ jo hÀnen ensimmÀisessÀ romaanissaan Stylesin tapaus, joka julkaistiin alun perin vuonna 1920. Christie on aateloitu Englannissa. HÀnet valittiin vuonna 2000 viime vuosisadan parhaaksi rikoskirjailijaksi dekkaristien kansainvÀlisessÀ kokouksessa USA:ssa.


Narrator: Jukka PitkÀnen
Duration: