(0)

MINE BARNDOMS-ERINDRINGER FRA SVOGERSLEV

E-book


Forfatteren skriver:

Bogen fortĂŠller om, hvordan det var at vĂŠre landsbydreng i efterkrigstiden og op til nutiden.

Jeg blev fÞdt pÄ Hovedvejen 56a og flyttede senere over pÄ Hovedvejen 31a. Jeg gik pÄ LynghÞjskolen, hvor jeg fik Êren af at starte i skolens fÞrste klasse.

Jeg legede altid med mine venner ovre hos Chresten Bonde. Her har jeg ogsÄ slÄet grÊs for en tier og en sodavand. Jeg var sÄ vidt muligt hvert Är pÄ ferie med min mor, som var enlig med mig, sÄ derfor skulle pengene jo gerne vÊre der.

Engang om Ă„ret var jeg i HolbĂŠk med mormor og morfar for at hygge og blev altid forkĂŠlet med et stykke legetĂžj.

Jeg har aldrig manglet noget. Svogerslev by er og bliver mit hjerte, ogsÄ selvom jeg ikke bor der mere.

Uddrag af bogen

Jeg er opvokset ved hovedvejen i Svogerslev, og derfor var der visse ting, som min mor havde som fast ritual, nÄr jeg skulle ud og lege i gÄrden, hvor jeg fik en tÞjsnor om livet. Jeg kan svagt mindes det, men jeg har et billede af, hvor jeg har den pÄ, og jeg har vel vÊret omkring tre Är. Jeg gik ikke, fÞr jeg havde fÄet den pÄ. Det var mor stolt af, og det kan jeg godt forstÄ i dag, nÄr jeg ser tilbage pÄ den trafik, som kÞrte igennem byen dengang mod HolbÊk, for der var ikke lavet omfartsvej som nu.

Om forfatteren

Hugo Per Madsen er fÞdt og opvokset i Svogerslev ved Roskilde. Han er en mand i sin bedste alder (58 Är) og fÞrtidspensionist pÄ grund af for tidlig sygdom.

Han har vĂŠret personlig afholdsmand igennem 44 Ă„r og har arbejdet frivilligt i diverse foreninger med forskellige poster.