(0)

Minnen

E-book


"Felix stirrade tankfullt framför sig, men med en hastig rörelse rÀtade han upp sig, som om han velat skaka av sig beklÀmningen. "Men vad Àr det hÀr egentligen för resonemang? Jag ska om en kvarts timme presentera mig som friare, och istÀllet för att öva upp mina sÀllskapstalanger sitter jag hÀr och manar fram gamla dystra minnen. LÄtom oss nu lÀmna dem Ät sitt öde!"

Felix har fÄtt permission för att ÄtervÀnda hem, dÀr ska han blir Äterintroducerad för sin kusin Stefanie, som han inte trÀffat sedan de bÄda var barn. Efter att Stefanies bror mött en vÄldsam död Àr familjens gods utan manlig arvinge, och Stefanies far försöker rÀdda godset och förmögenheten Ät dottern. Hans plan Àr enkel: om Stefanie gifter sig med Felix sÄ kan godset stanna inom familjen och hon fÄr en ljus framtid. Men kan kÀrlek blomstra i ett sÄ hastigt och kallt kalkylerat Àktenskap?

Bakom pseudonymen E. Werner finns den tyska författaren Elisabeth BĂŒrstenbinder (1838-1918). Werners böcker fick stor spridning i sin samtid, och Ă€lskades av lĂ€sare i hennes egen tid, men Ă€ven i vĂ„r.