(33)

Muutosvoimaa: Tutkimusmatka moderniin muutosjohtamiseen

audiobook & e-book


Muutosjohtaminen on rikki, sillÀ sen mekaaniset mallit eivÀt enÀÀ toimi.

Palavalla lautalla huutava johtaja jÀÀ yksin, sillÀ pelko on epÀinnostava motivaatio työlle ja tekemiselle. Muutosjohtaminen nojaa usein ihmiskÀsitykseen ja maailmankuvaan, joita ei enÀÀ ole; yhtÀ lailla moni johtaja edelleen kaivaa Kotterin esiin ensimmÀistÀ sataa pÀivÀÀnsÀ varten. Maailma on kuitenkin muuttunut nopeammaksi ja monimutkaisemmaksi, eikÀ muutos ole enÀÀ projekti vaan olemassaolon tapa. Muutoksen onnistuminen on organisaation elÀmÀn ja kuoleman kysymys. MitÀ tÀmÀ tarkoittaa organisaatioille, tiimeille ja ihmisille?

Kommunikatiivisessa maailmassa, jossa työn ja tekemisen merkitykselle haetaan sisÀltöÀ, organisaation, johtajan tai tiiminvetÀjÀn on ansaittava ihmisten halu osallistua ja into muutokseen. Muutos tehdÀÀn jatkuvalla vuoropuhelulla. Tarvitaan enemmÀn uteliaisuutta ja avoimia kysymyksiÀ kuin jalkauttamista ja oikeita vastauksia. Tarvitaan enemmÀn virheistÀ oppimista kuin niiden vÀlttelyÀ. Tarvitaan enemmÀn haastamisen kulttuuria kuin hymistelyÀ. Tarvitaan enemmÀn kollektiivista uteliaisuutta kuin laumapelkoa. Tarvitaan strategista ajattelukykyÀ, kollektiivista uteliaisuutta ja avointa rehellistÀ vuoropuhelua lÀpi koko organisaation.

Tarvitaan enemmÀn muutosvoimaa.

Muutosvoimaa voidaan systemaattisesti rakentaa, kehittÀÀ ja vaalia niin yksilö- tiimi kuin organisaatiotasollakin. Piha ja Sutinen antavat työkalut onnistuneeseen muutokseen. Muutokseen kannattaa suhtautua uteliaasti, ei pelolla.


Narrator: Maria JyrkÀs
Duration: