(0)

Nej

E-book


En syngende vaudeville i Ă©n akt om Klokkeren Link fra GrenĂ„, der har et hyr med at finde sig en hustru, da han har gjort sig selv morderligt til grin hos nogle fornemme folk i KĂžbenhavn. Selv ombord pĂ„ skibet fra Kalundborg til Århus ser kvinderne mistroisk pĂ„ ham, og lige meget hvad han spĂžrger om er svaret et rungende Nej!. Men med Ă©t trĂŠkker det op til voldsom sĂžgang. Alle damerne flygter ned i deres kahytter. Kun Ă©n bliver tilbage, og det gĂ„r snart op for hr. Link, at denne kvinde er noget sĂŠrligt. Ja, hun er noget helt sĂŠrligt!

Johan Ludvig Heiberg (1791-1860) var en dansk dramatiker, digter, kritiker og i en periode ogsĂ„ chef for Det Kgl. Teater (1849-56). Johan Ludvig Heiberg var en markant skikkelse i datidens kĂžbenhavnske borgerskab og kulturelite. Han introducerede genren ’vaudeville’ i dansk teater, der sammenfletter skue- og syngespil. Han voksede op under privilegerede kĂ„r og havde derfor adgang til bĂ„de uddannelse og mange af den romantiske periodes stĂžrste kulturpersonligheder sĂ„som Adam OehlenschlĂ€ger, familierne Rahbek og Bruun, Jens Baggesen, H.C. Ørsted og mange flere.

Johan Ludvig Heiberg var i Ăžvrigt en bĂŠrende kraft i introduktionen af den tyske filosof Hegel og hans vĂŠrker i Danmark.