(0)

New Frontier Hotel

E-book


Ett familjedrama som utspelar sig pÄ femtio- och sextiotalet i Norge, Amerika och Sverige. I mitten stÄr den mÀrkvÀrdigt starka Edith, ensamstÄende mamma till tre barn. Och allt började egentligen med Elvis pÄ New Frontier Hotel i Las Vegas.

1969 kan Edith 38 Är konstatera att hon har varit med om ett och annat. Hon har bott i tre lÀnder, Norge, Amerika och Sverige. Hon har fött tre barn. Hon har varit gift med Evert och Àr nu ensamstÄende igen.

Redan som nittonÄring föder hon en son, John, som lÀmnas hos förÀldrarna i Norge medan hon skickas till morbrodern i Amerika. I Kalifornien trÀffar hon den svenska fotografen Evert nÀr hon stÀller upp i en skönhetstÀvling och vinner andrapris.

UngefÀr samtidigt trÀffar hon en ung Elvis Presley, som dÄ Àr i början pÄ sin karriÀr, i hissen pÄ New Frontier Hotel i Las Vegas. De tillbringar en natt pÄ hans hotellrum - ett möte som ska följa henne hela livet.

Tillsammans med Evert flyttar Edith till Sverige för att börja ett nytt liv. De hÀmtar hem sonen John frÄn Norge och fÄr ytterligare tvÄ barn, en flicka och en pojke.

Men kÀrleken Àr inte enkel, och en kvÀll försvinner Evert ut ur familjen.

NÀr Àldsta sonen John beslutar sig för att emigrera till Amerika vÀcks Ediths minnen till liv igen. Elvis ska göra comeback i Las Vegas, tretton Är efter att hon tillbringade en natt pÄ hans hotellrum.

Samtidigt ÄtervÀnder Evert och söker kontakt med den yngsta sonen Otto, och de familjehemligheter som legat vÀl dolda hotar att komma upp till ytan.