(56)

Ondskabens hotel

E-book


Jack Torrance bliver fyret fra sit job pÄ Stovington Highschool pga. en uheldig episode med en elev. Han er tÞrlagt alkoholiker og har et voldsomt temperament. En ven har hjulpet ham til jobbet som opsynsmand pÄ hotel Overlook i Colorados bjerge, som hver vinter afskÊres fra omverdenen, nÄr sneen begynder at falde.

Jack vil bruge vinteren til at komme pÄ fode igen og fÄ skrevet sit skuespil fÊrdig. Med sig har Jack sin kone Wendy og sin sÞn Danny pÄ 5 Är.

Danny har et sÊrligt talent, som kokken Hallorann opdager, da familien ankommer til hotellet pÄ sÊsonens sidste dag. Danny kan skinne. Han kan finde ting, der er blevet vÊk, fornemme folks tanker - og han kan se ting, der sker i fremtiden. Hallorann kan ogsÄ skinne lidt, og de to knytter en sÊrlig kontakt, da Hallorann advarer Danny mod at opholde sig bestemte steder pÄ hotellet.

Overlook er nemlig ikke et helt almindelig hotel. I Ă„renes lĂžb er der sket en mĂŠngde mord, selvmord og ulykker her, og disse hĂŠndelser svĂŠver stadig rundt i hotellets korridorer.

Den fÞrste tid gÄr alt dog godt. Jack fÄr gang i skriveriet, og han og Wendy kommer tÊttere pÄ hinanden igen. Kun Danny mÊrker, at der er noget galt, men som tiden gÄr, bliver det ogsÄ tydelig for Wendy. Selvom der ikke findes en drÄbe spiritus i hotellet, begynder Jack nemlig at udvise de samme symptomer, som da han drak. Han bliver aggressiv, og det gÄr op for Wendy, hvor isolerede de er i bjergene.

Kings beskrivelse af Jacks gradvise nedbrydning er suverÊnt godt skrevet, og man sidder som lÊser og har bÄde ondt af ham og skrÊmmes af hans karakterskift. Forholdet mellem ham og Danny er ogsÄ meget smukt, sÄ udover at vÊre en yderst spÊndende thriller, kan man ogsÄ lÊse den som en fortÊlling om mennesker, og hvor galt det kan gÄ, nÄr en familie udsÊttes for stress og isolering