(0)

Papirtigeren

E-book


Bagsidetekst

En vesterlĂŠnding tages til fange af en opiumssmugler, der med en privat hĂŠr strejfer om i Den Gyldne Trekant, grĂŠnselandet mellem Thailand, Laos og Burma. Vi er i starten af 1980’erne. Det lykkes fangen at flygte under dramatiske omstĂŠndigheder. Men hvem er han? Hvor kommer han fra? Og hvor driver han hen pĂ„ sin flugt ned ad livets og skĂŠbnens flod? Svarene pĂ„ disse spĂžrgsmĂ„l fĂžrer os gennem tre krige, over tre kontinenter og langt ind i en kĂŠrlighedshistorie, der kulminerer i en stats undergang i kaos og vanĂŠre.

Uddrag af bogen

Kontorchefen accepterede ikke, at hans medarbejdere tvivlede pĂ„ den endelige sejr. Og Ă©n efter Ă©n indtog medarbejderne den forlangte mentale retstilling, mens kontorchefen passerede skrivebordene Ă©t efter Ă©t – indtil han standsede ud for et af dem, det hvor Chris sad:

”Hvad er det?”

”Hvilket, sir?” spurgte Chris.

Kontorchefen bar stÊrke briller, og nu rettede han sig op, sÄ de lynede i loftsarmaturernes lys. Han lÞftede sin hÞjre arm og pegede:

”Det, som hĂŠnger dĂ©r?”

Alle blikke fulgte den pegende finger og standsede ved den lille papirfigur, som Chris havde hĂŠngt op i sin skrivebordslampe.

”Det er en tiger, sir,” sagde Chris.

”En papirtiger!” konstaterede kontorchefen. ”Skal det vére en juledekoration?”

”Jeg fik den i Vietnam,” svarede Chris. ”Det er et krigsminde.”

Om forfatteren

Henrik Stamer Hedin har arbejdet i FN-systemet og rejst i fire verdensdele, vundet prĂŠmie i Det Kgl. Teaters dramatikerkonkurrencer 1985 og 1986, skrevet egnsspil og revy gennem flere Ă„r, offentliggjort digte og noveller og oversat en lang rĂŠkke romaner og andre bĂžger, bl.a. Emmanuel Dongalas Vindmanden og Caleb Carrs SindssygelĂŠgen.