(55)

Rambo: Ajojahti

audiobook & e-book


PoliisipÀÀllikkö Teasle löytÀÀ Rambon, kodittoman Vietnamin sodan veteraanin, vaeltelemassa kentuckylaisessa pikkukaupungissa. HÀn ohjaa miehen kaupungin rajalle, pois kunnollisten kansalaisten silmistÀ. Kun Rambo ei suostu pysymÀÀn poissa, Teaslelle ei jÀÀ muuta vaihtoehtoa kuin sulkea mies vankilaan.

Vankilaoloissa sotamuistot ottavat Rambon valtaansa. HÀn hyökkÀÀ kÀyttÀmÀllÀ veistÀ ja karkaa vuorille. Tilanne pakottaa Teaslen jahtaamaan Ramboa, ja pian avuksi kutsutaan niin helikopteri kuin jÀlkikoiratkin. Taitavaksi sissisotilaaksi koulutettu Rambo haastaa poliisipÀÀllikön piilostaan kiihkeÀtempoiseen sotaan, josta ei yllÀttÀviÀ kÀÀnteitÀ tai vaaraa puutu.

David Morrellin Rambo: Ajojahti herÀtti ilmestyessÀÀn nÀrkÀstystÀ aran sota-aiheensa takia. Teos filmatisoitiin Taistelija-toimintaelokuvaksi vuonna 1982, jolloin Rambo nousi suursuosioon ympÀri maailman.

Rambo-sarja kuvaa Vietnamin sodassa sissiksi oppineen John Rambon vaiheita – rĂ€jĂ€htĂ€vÀÀ toimintaa ja nokkelia juonenkÀÀnteitĂ€ sÀÀstelemĂ€ttĂ€.

David Morrell (s. 1943) on kanadalainen kirjailija, joka tunnetaan esikoiskirjastaan Rambo: Ajojahti (engl. First Blood). HÀnen kirjojaan on kÀÀnnetty ainakin 20 kielelle.


Narrator: Jari Nissinen
Duration: