(0)

Sorte skove

E-book


"Der findes mennesker, som man kan se pÄ, og om hvem man kan sige: de har vist sorg og modgang og besvÊr i livet. Men der findes en anden, som man Êngstes for, og om hvem man hvisker: han er en af Gud forbandet!... PÄ samme mÄde kan man se triste landskaber, som dog hÞrer Jorden til. Men man kan ogsÄ stirre rÊdselsslagen hen over jamrende og hylende egne. NÄr man har nÊrmet sig dem, da har det pustet en koldt i mÞde, sÄ man selv om sommerdagen var lys har fÞlt det, som nÊrmede man sig Helvede."

"Sorte Skove" bestÄr af flere forskellige historier i forskellig lÊngde. Overalt pÄ siderne ser vi Thomas P. Krags store menneskekendskab og hans unikke evne til at beskrive sindsstemninger, landskaber og menneskers inderste tanker.

Thomas Peter Krag (1868-1913) var en norsk digter og forfatter, der tilbragte mange Ă„r i KĂžbenhavn. Overalt i Thomas P. Krags omfattende forfatterskab finder man en melankoli og drĂžmmende mystik, der er karakteristisk for ham. I 1890‘erne var Thomas P. Krag en af Norges bedst sĂŠlgende forfattere.