(0)

Svala

E-book


Haki har levet det meste af sit liv som slave. Bagbundet og med bind for Þjnene bringes han til det lille rige Laugedal i Norden, taget som gidsel af mÊgtige krigere med sylespidse ulvetÊnder. Han hÄber at kunne tilbyde sine evner til landets konge, men han finder hurtigt ud af, at Laugedal ikke er helt som noget andet sted han har tjent. Laugedal har slet ingen konge, men en dronning. Svala. Han har aldrig fÞr mÞdt en kvinde som hende, og det viser sig hurtigt, at Svala har store planer for ham.

Haki er bare en lille brik i et stÞrre spil, og han skal snart opdage, at hans skÊbne hÊnger ulÞseligt sammen med Laugedals og Svalas. Til gengÊld har Svala mÄske ogsÄ nÞglen til hans fortid, hvis de altsÄ overlever den mystiske sygdom der tilsyneladende er kommet hjem med krigerne, og fjenden der lurer i baggrunden.

Da Svala fÄr fremvist den nye slave pÄ markedspladsen, ved hun med det samme, at han ikke er nogen helt almindelig slave. Et sÊrligt tegn pÄ hans hÄndled afslÞrer, at han mÄske er en af deres egne, sendt af guderne for at redde dem, men det virker nÊsten for godt til at vÊre sandt, og han husker intet selv. Kan det virkelig vÊre ham? Der er dÄrligt tid til at lÊre ham ordentligt at kende, for riget stÄr over for en fremmed epidemi og den fÞrste krig, siden hun blev dronning. Er han med dem eller ej?