(0)

Terassi

E-book


Mies on ollut viisitoista vuotta poissa tÀstÀ paikasta, synnyinkylÀstÀÀn. Nyt hÀn on kuuluisa ja menestynyt, ja kylÀn köyhÀ elÀmÀ tuntuu kuin kaukaiselta muistolta. Muistot jo kuolleesta ÀidistÀ ovat lÀmpimiÀ, ja isÀÀnsÀkin hÀn kunnioittaa, vaikka tÀmÀ kuoli jo miehen lapsuudessa.

Nykyisin mies on kirjailija, ja hĂ€n on hankkinut huvilan muutaman kilometrin pÀÀstĂ€. HĂ€nen on aika ratkoa elĂ€mĂ€nsĂ€ solmut ja ongelmat – jotka tuntuvat vyöryvĂ€n myös hĂ€nen kirjansa pÀÀhenkilön elĂ€mÀÀn...

"Terassi" on Marko Tapion taitava ja monikerroksinen romaani, jossa sukelletaan kirjoittamiseen ja kirjailijan mielenmaisemaan.

Marko Tapio (1924–1973), oikealta nimeltÀÀn Marko Viktor Tapper, oli suomalainen kirjailija. Tapio julkaisi esikoisteoksensa "Lasinen pyykkilauta" vuonna 1952. HĂ€n voitti uransa aikana Valtion kirjallisuuspalkinnon sekĂ€ F.E. SillanpÀÀn palkinnon. Kesken jÀÀnyt Arktinen hysteria -sarja on hĂ€nen pÀÀteoksensa. Kirjailijan työn ohella Tapio työskenteli freelancer-toimittajana sekĂ€ rakennusmiehenĂ€.