(22)

Ti kameler for Ameera

audiobook & e-book


Ameera har bare styr pÄ sit liv. Hun har fÄet drÞmmejobbet pÄ et af Londons eksklusive reklamebureauer og fÊrdes hjemmevant i bÄde sneakers og stiletter. Hendes kÊmpestore arabiske familie og vennekreds har desuden pÄpeget, at hun bÄde er kÞn, god til bÞrn, hÞflig og i stand til at konversere potentielle svigerforÊldre pÄ arabisk, sÄ hvorfor er hun ikke blevet gift endnu?

Faretruende tĂŠt pĂ„ de – i etniske kredse – sĂ„ frygtede tredive Ă„r og en ydmygende skĂŠbne som evig pebermĂž beslutter Ameera sig for at gĂžre noget ved sagen. Men hvad gĂžr man, nĂ„r visse mandstyper hĂŠnger Ă©n langt ud af halsen? Kan speeddating eller en magisk, muslimsk dating app lĂžse det presserende problem, og hvad skal hun egentlig stille op med den sĂžde cheesecake-fyr pĂ„ den lokale cafĂ©?

Ameera giver sig selv et Ă„r til at finde en mand, koste hvad det koste vil.

Zahra er fĂždt og opvokset i Danmark som datter af en imam. Hun har boet i London i ti Ă„r. Hun er journalist, livsstilscoach for muslimske kvinder, skribent, podcast- og tv-vĂŠrt for bl.a. DRs programrĂŠkke Kampen om mig. Zahra er vokset op med Islam, men valgte fĂžrst officielt religionen til som voksen. Det har sendt hende ud pĂ„ en rejse for at opdage og nedbryde tabuer om, hvem den moderne, muslimske kvinde er – langt vĂŠk fra mediernes billede.


Narrator: Julie Riis
Duration: