(24)

Tunteiden maailmanhistoria

audiobook & e-book


Kuinka tunteet rakensivat maailman

Richard Firth-Godbeheren Tunteiden maailmanhistoria osoittaa, kuinka tunteet ovat ohjanneet historian mullistuksia.

Tunteiden maailmanhistoria kartoittaa ihmiskunnan vaiheita tunteiden nÀkökulmasta filosofian ja suurten uskontojen synnystÀ alkaen. Tunteet eivÀt ole universaaleja vaan ne ovat olleet erilaisia eri kulttuureissa ja muuttuneet ajan myötÀ.

Tunteet ovat olleet mukana kaikissa historian kÀÀnnekohdissa, ja ne ovat muokanneet maailmaa aivan samalla tavalla kuin teknologia ja politiikka. Muun muassa Rooman valtakunnan tuho, noitavainot, tieteellinen vallankumous ja maailmansodat voidaan ymmÀrtÀÀ paremmin, kun niitÀ tarkastellaan oman aikakautensa vallitsevien tunnetilojen nÀkökulmasta.

Tunteiden tutkija Richard Firth-Godbehere yhdistÀÀ tĂ€ssĂ€ kirjassa psykologiaa, neurotiedettĂ€, filosofiaa, taidehistoriaa ja uskontotiedettĂ€. Tuloksena on huikea matka maailman ympĂ€ri ja historian halki. Kirja osoittaa, kuinka tunteiden ymmĂ€rrys ja kokeminen on muuttunut aikojen saatossa ja kuinka kĂ€sityksemme tunteista – ja tunteet sinĂ€nsĂ€ – ovat muovanneet meitĂ€ ja maailmaamme.

FT Richard Firth-Godbehere tutkii tunteiden historiaa, kieltÀ, tiedettÀ ja filosofiaa. HÀntÀ pidetÀÀn yhtenÀ maailman johtavana inhon asiantuntijana. TÀllÀ hetkellÀ hÀn työskentelee Lontoon yliopiston tutkijana. Tunteiden maailmanhistoria on hÀnen ensimmÀinen populaari tietokirjansa.


Narrator: Aku Laitinen
Duration: