(79)

Tutankhamonin salaisuudet: Arkeologinen matka muinaiseen Egyptiin

audiobook & e-book


Tutankhamon on nykyÀÀn Egyptin tunnetuin faarao, koska hÀnen hautansa löydettiin lÀhes koskemattomana vuonna 1922. Löytö avasi oven ennestÀÀn tuntemattomaan maailmaan. Hauta ja sieltÀ löytynyt koskematon muumio ovat muinaisen tiedon aarteisto, josta on ammennettu jo sadan vuoden ajan.

Tutankhamonin salaisuudet astuu nuoren faaraon elÀmÀÀn ja aikaan arkeologin nÀkökulmasta. Haudasta löytyviÀ johtolankoja seuraten arkeologi ryhtyy salapoliisityöhön avatakseen niin yksilön kuin hÀnen yhteiskuntansakin historiaa. Uudet tutkimusmenetelmÀt paljastavat yhÀ uutta tietoa muinaisten egyptilÀisten elÀmÀstÀ, tavoista ja uskomuksista.

Teos johdattaa lukijaa kaivauksilta toisille, hiekan kovertamien palatsien raunioille ja kiehtovien esinelöytöjen ÀÀrelle. Millaisin menoin Tutankhamon saateltiin hautaan? MitÀ löydöt kertovat Tutankhamonin hallituskaudesta?

Kirja juhlistaa haudan löydöstÀ lÀhtenyttÀ satavuotista tutkimustaivalta. Se avaa myös suomalaisten ja muiden pohjoismaalaisten osuutta Tutankhamonin ja muinaisen Egyptin tutkimuksissa.


Narrator: Hannamaija Nikander
Duration: