(21)

Uttagningen

audiobook & e-book


I första boken om Linux möter vi en ung kille med en stor och vÀldig dröm: att en dag bli rymdpilot. Författaren Maths Claesson, som var med och startade SF-bokhandeln och vet det mesta om science fiction, debuterar hÀr med en berÀttelse som bÄde Àr en spÀnnande resa mot rymden och en jordnÀra ungdomsskildring frÄn framtidens Sverige.

Linux Svenssons högsta önskan Àr att bli rymdpilot. Varje kvÀll studerar han stjÀrnorna och drömmer sig bort. LÄngt ovanför honom finns Kristallstaden, en av de mÄnga bebodda rymdstationerna som befinner sig i omloppsbana kring jorden. Och Ànnu lÀngre bort glimmar stjÀrnorna i den outforskade djuprymden. TÀnk att en dag fÄ navigera ett rymdskepp mot avlÀgsna galaxer!

Men pappa sĂ€ger stĂ€ndigt Ă„t Linux att sluta drömma. Sedan brĂ„kar de. Ända sedan mamma flyttade till Köpenhamn har han och pappa mest grĂ€lat – och inte blir det bĂ€ttre nĂ€r Linux underkĂ€nns pĂ„ slutprovet i matte. Just nĂ€r sommarlovet ska börja verkar han bli dömd att sitta framför skĂ€rmen och plugga hela dagarna. Tills en dag dĂ„ Linux fĂ„r reda pĂ„ nĂ„got som kan fĂ„ hans dröm att gĂ„ i uppfyllelse: en unik uttagning ska hĂ„llas pĂ„ Gröna Lund i Stockholm. En uttagning dĂ€r vinnaren blir Sveriges rymdambassadör och fĂ„r flytta till Kristallstaden.

De hÄrda testerna krÀver styrka, smidighet och uthÄllighet, samt att man kan allt om rymden. De krÀver snabbtÀnkthet och förmÄga att fatta rÀtt beslut under press. Och de krÀver att man Àr riktigt bra pÄ matte ...


Narrator: Maths Claesson

Duration: