(165)

Vaggvisa

audiobook & e-book


Hemmet har aldrig tidigare varit sÄ vÀlstÀdat och barnen avgudar henne. Barnfickan Louise, en Àldre fransyska som valts ut med omsorg, har kommit in i deras liv och förÀndrat det. Tack vare henne har Myriam kunnat Äteruppta sin juristkarriÀr och hon och maken Paul lÀgger tacksamt sina barn i hennes hÀnder.

Lika beroende som de blir av Louises hjÀlp, lika instÀngda kÀnner de sig efter ett tag. De mÀrker hur hon förÀndras, fÄr plötsliga vredesutbrott och dyker ibland inte alls upp, men de undviker i det lÀngsta att konfrontera henne. I det vackra huset i Paris tionde arrondissement har ett mörker sipprat in och nedrÀkningen mot en katastrof har tagit sin början.

Paris blir ett mikrokosmos dÀr klass, etnicitet och skillnaden mellan förort och innerstad tydligt framtrÀder. Romanen genomsyras Àven av konfikten i det moderna förÀldraskapet, hur kombinera barn, arbete och ett stÀndigt dÄligt samvete?

Fransk-marockanska Leïla Slimanis andra roman blev en skrÀll i det litterÀra Frankrike dÄ den tilldelades Goncourtpriset. Den har samma psykologiska spÀnningsnerv som Gillian Flynns "Mörka platser" och blev en bestseller med snart 600 000 sÄlda exemplar. Den översÀtts nu i 36 lÀnder.

LEÏLA SLIMANI (född 1981) Ă€r journalist och författare, uppvuxen i Marocko och bor sedan snart tjugo Ă„r i Paris. 2014 utkom hennes debutroman "Dans le jardin de l’ogre".


Narrator: Odile Nunes
Duration: