(0)

Aila och Ada - Den magiska kitteln

E-book


Ada flyttar frÄn storstaden till den lilla orten Skeppshult efter att ha förlorat sin mamma. Snart inleder hon en vÀnskap med flickan Aila som har hemliga förmÄgor.

I Skeppshult sker det mÀrkliga saker, skatorna beter sig konstigt och ett Är tidigare försvann en pojke mystiskt under en skolresa. Av en slump upptÀcker Aila och Ada en portal till en magisk vÀrld som befolkas av djuren frÄn skogen, troll, vÀttar, magiker och Moder Jord. Magins vÀrld har blivit överbefolkad, djuren har flytt dit pÄ grund av bonden Rutgers nedhuggning av skogen, och Moder Jord vill hjÀlpa mÀnniskorna att ÄterstÀlla naturen. Flickorna inser att den försvunna pojken Dan har hamnat i den magiska vÀrlden, och de bestÀmmer sig för att försöka rÀdda honom.

Aila och Ada – Den magiska kitteln Ă€r en spĂ€nnande fantasyberĂ€ttelse med ett ekologiskt tema.

HÀr kan du lÀsa om allt ifrÄn hur Ada hanterar mobbing till hur hon upplever det att bo hos sina tvÄ pappor. Boken blandas med verklighetens vardag och magin nÀr flickorna rider in i Moder Jords inre vÀrld. HÀr fÄr de trÀffa allt ifrÄn elaka vÀttar till stora snÀlla troll, enhörningar och magicern Heshe som skapat hela den magiska vÀrlden.

Författaren Lise-Lotte Nyström debuterar i barnboksgenre med bokserien Aila och Ada. Under 2022 kommer hon Àven att ge ut Aila och Ada serien - Den magiska vÀrlden och skuggfolket.

Lise-lotte bor med sin man, hunden Xena och katten Strössel pÄ landet. Hon skriver böckerna till sina barnbarn och andras barn för att skapa skratt och spÀnning vilket barn Àlskar.

Jag ville skapa en barnbok som förmedlar glÀdje och spÀnning, tro pÄ dig sjÀlv och pÄ vÄr jord. KaraktÀrerna i boken skapades med min kollega Illustratören Sophie pÄ en av vÄra lÄnga skogspromenader.

Ada lever med Knut och Knut som Àr tvÄ virriga uppfinnare. Ailas mamma Àr miljö aktivist och kÀmpar aktivt för att stoppa miljöförstöringen pÄ jorden. Aila och Ada har en egen agenda och det Àr sökandet efter Dan som försvunnit pÄ en skolresa. De blir skötare till tvÄ hÀstar Balder och Blinka men ett stort problem uppstÄr med hÀstÀgare och bonden Rutger. Rutger Àr en elak bonde som bor ensam och vill absolut inte ha nÄgra besök pÄ sin gÄrd eller sina marker. Det Àr ocksÄ pÄ Rutgers mark den magiska portalen finns. NÄgot som skapar stora problem för alla inblandade. NÀr sedan Aila och Ada försvinner in i den magiska vÀrlden dröjer det inte lÀnge förrÀn Àven deras förÀldrar hittar in.

Hur mycket oreda kan man stÀlla till med i den magiska vÀrlden. Det fÄr du lÀsa om.