(9)

Broarna

E-book


Kring Ă„r 1900 lĂ€mnar Carl och Ida-Levina Åland för Amerika. DĂ€r hittar de varandra och ett liv. Men möjligheternas land Ă€r ocksĂ„ ett hĂ„rt klassamhĂ€lle. Carl bygger de stora broarna i New York och finner sin dröm om frihet, men för Ida-Levina finns framtiden inte dĂ€r.

Broarna Àr en stort upplagd roman som strÀcker sig frÄn förra sekelskiftet fram till den stora depressionen, nÀr liv och samhÀllen rasar samman; en resa frÄn fattigdom till fattigdom, under vilken ett nytt liv ÀndÄ gÄr att bygga upp, Ätminstone för nÄgra av romanens gestalter. Det Àr en berÀttelse om urbant liv i den gryende moderniteten, om samhÀllsbyggande, arbete och gemenskap, rotlöshet och lÀngtan efter en plats att kalla hem - men ocksÄ en lÄgmÀld historia om sorg och kÀrlek som tar vid dÀr de stora utvandrarberÀttelserna brukar sluta.

Sebastian Johans, född 1978, bördig frĂ„n Åland och bosatt i Uppsala, Ă€r verksam som kulturskribent och konstkritiker i bl a Dagens Nyheter och BorĂ„s tidning. Broarna Ă€r hans första roman.