(193)

Brottskod 09

audiobook & e-book


Nu i ny remastrad version!

En ung mĂ€nniska hittas död i slĂ€nten ner mot havet i normalt idylliska Ålabodarna vid Öresundskusten och detta just dĂ€r NorgebĂ„ten passerar med sina turister var afton sĂ„ punktligt att man nĂ€stan kan stĂ€lla klockan efter den.

En upprorisk trettonÄring som mamman förbjudit visa magen men som gör det ÀndÄ, plockas upp av en frÀmling i bil och försvinner.

En arkeolog frÄn Lund söker upp polisen och berÀttar om en ung kvinna, Lenore, som han trÀffat vid utgrÀvningar i Pompeji och dÀr inlett ett intensivt förhÄllande med.

Men nÀr han sÄ blivit tvungen ÄtervÀnda till Sverige för att skriva klart sin avhandling fick han inte ens ta riktigt avsked av henne. Hon Äterkom inte som avtalat i tid frÄn en kort resa till biblioteken i Rom och planet kunde inte vÀnta. Hon hörde heller inte av sig sedan. Hade hon helt enkelt bara tröttnat pÄ honom?

Desperat försöker han glömma henne, men lyckas dĂ„ligt. En natt nĂ€r han precis somnat pĂ„ en blandning av whisky och sömtabletter vĂ€cks han av ett telefonsamtal. Är det inte hennes röst? Och dessutom hörs en mycket brutalt hotfull mansröst i bakgrunden. NĂ„got stĂ„r inte rĂ€tt till. Upprörd kontaktar han polisen.

Brottskod 09 Àr en riktig nagelbitare? Den Àr angelÀgen, samhÀllskritisk, psykologiskt skarp och vansinnigt spÀnnande. Emma Tornborg, Sydsvenska Dagbladet

Bravo Bodil MÄrtensson, det hÀr Àr en av det senaste Ärtiondets bÀsta svenska deckare! Jean Bolinder, DAST