(0)

En sommer i Amerika

E-book


"Overalt i Amerika hÞrer man dampvognenes flÞjten og klokkeringen. Der skal i de forenede stater findes 200.000 lokomotiver. Hvor jernbanelinjen kommer til at gÄ, opstÄr der stationer, og uden om dem gror der stationsbyer op. Disse udvider sig ikke sjÊldent til ret betydelige kÞbsstÊder."

I 1901 begav Christian Balling sig endeligt ud pÄ den amerikarejse, han havde drÞmt om i sÄ mange Är. I flere Ärtier havde han sagt farvel til venner og gamle elever, som han havde undervist i skolen, nÄr de krydsede Atlanten, og flere og flere havde bedt ham komme og besÞge dem. Den spÊndende rejse gik over England til New York, ned ad Hudson-floden, over prÊrien og gennem skoven til Mississippi og en masse andre spÊndende steder.

Undervejs kommenterer Christian Balling pÄ sine indtryk af Amerika og amerikanerne og giver sÄledes et spÊndende indblik i, hvordan landet og folket sÄ ud omkring Ärhundredeskiftet. Han fortÊller ogsÄ om mÞdet med de danske udvandrerbygder, som han holdt en rÊkke foredrag for.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1902.

Christian Balling (1843-1916) var en dansk forfatter og overlĂŠrer, der spillede en stor og samlende rolle i sin hjemby, Lindeballe. Efter sin hustrus dĂžd foretog Christian Balling flere rejser til udlandet, som han skrev om ved flere lejligheder. Bogen "En sommer i Amerika" fortĂŠller om netop en af disse rejser.