(0)

Fanget i tiden

E-book


I 1983 bliver en bil brÊndt af i en landsby i Nordtyskland. En person omkommer, og attentatmanden, som er ansat i et stort tysk mejeriselskab, bliver hÄrdt kvÊstet. Er der tale om et personligt opgÞr, eller er der mÄske nogle spor, der skal skjules?

Forhistorien begynder godt 40 Ă„r tidligere. En deling tyske soldater har fĂ„et en usĂŠdvanlig opgave: Vinterpaladset i Leningrad skal tĂžmmes for kunstvĂŠrker, som skal sendes til Tyskland. Hitler har planer om at opbygge en storslĂ„et samling af kunst, som nazisterne har stjĂ„let rundt omkring i Europa. I fĂžrste omgang bliver kunstvĂŠrkerne skjult i en underjordisk bunker pĂ„ en mark i nĂŠrheden af MĂŒnchen.

I Hamburg har en museumsinspektÞr mistet sit arbejde, da hans museum for moderne kunst blev lukket, og hutler sig igennem med smÄjobs. En dag fÄr han en stor opgave: Han skal katalogisere de stjÄlne kunstvÊrker til brug for det nye museum. Han er nÞdt til at sige ja for at fÄ smÞr pÄ brÞdet, men planlÊgger en raffineret hÊvn. Men en dag gÄr det galt 


70 Är senere dukker nogle vÊrdifulde smykker fra den russiske zars hof op hos direktÞren for en stor tysk virksomhed. Sagen har mÄske forbindelse med en dansker, som var involveret i kunstforfalskning, indtil han forsvandt sporlÞst. Det danske politi bliver sat pÄ sagen, men deres tyske kolleger vil gÄ langt for at undgÄ en skandale 


Bogen giver med mange fine detaljer et spÊndende indblik i livet under 2. verdenskrig, fra soldaterne, der fryser i den russiske vinter, til almindelige mennesker i Tyskland, der prÞver at klare sig pÄ hver deres mÄde. LÊseren kommer vidt omkring og fÄr selv lov til at gÊtte med.