(6)

Hieno vai huono: Nainen jolla on maine

E-book


ÄlĂ€ anna toisten pÀÀttÀÀ, mikĂ€ on sopivaa!

Kuinka tehdÀ elÀmÀstÀÀn itsensÀ nÀköinen siitÀ huolimatta, ettÀ hyvÀmaineiselle naiselle asetetut rajat runnovat ahtaaseen muottiin? Kaksitoista tositarinaa naisista luovimassa kunnian karikkoisella rannalla.

Naisilta on kautta aikojen odotettu lempeyttÀ, huolehtivaisuutta, tottelevaisuutta ja tunteellisuutta. MÀÀrÀtietoisuus sen sijaan on tulkittu mÀÀrÀilynhaluksi, rohkeus suuruudenhulluudeksi, vapaudenkaipuu kevytkenkÀisyydeksi ja halu menestyÀ itsekkyydeksi.

Naisen maineeseen liittyvÀ moraalinen kontrolli on edelleen tiukempi kuin miehen. Nainen leimautuu yhÀ lutkaksi siinÀ, missÀ miestÀ kehutaan Don Juaniksi tai playboyksi. Kirjassa naisten arkkityypit punoutuvat todellisten naisten kokemuksiin. Lukijan rohkaisuksi tarjoutuu tarinoita muun muassa tosielÀmÀn EntisestÀ tytöstÀ, Madame Bovarysta, Kleopatrasta, Nikitasta, Blondista ja Maria Magdaleenasta.

Eveliina Talvitie on toimittaja, viestintÀpÀÀllikkö ja tietokirjailija. HÀn on aiemmin julkaissut naisten asemaa politiikassa ruotivan kirjan KeitÀs tyttö kahvia Naisia politiikan portailla (WSOY 2013), Matti Vanhasen mediakuvaa analysoivan teoksen Matti Vanhanen Mies joka halusi olla asia (WSOY 2011) sekÀ Ilkka Kanervan sielunmaisemaa valottavan elÀmÀkerran Moniottelija Ilkka Kanerva (WSOY 2006).