(24)

I skuggan av obelisken

audiobook & e-book


Place de la Concorde, centrala Paris. En ung kvinna blir brutalt knivmördad mitt i folkvimlet och gÀrningsmannen försvinner spÄrlöst.

Offret identifieras som Sara Persson, en svensk lÀkarstudent och ensamstÄende mamma, bosatt i Paris. Vad som först verkar vara ett vansinnesdÄd vÀcker snart nya frÄgor: Vem Àr den mystiska Snövit som Sara skulle trÀffa pÄ mordplatsen? Och varför har Sara stora mÀngder bensodiazepiner och omÀrkta kontanter hemma?

Kriminalkommissarie Eva Strid vid Göteborgspolisen lÀmnar dödsbudet till Saras förÀldrar, och det blir startskottet för ett nÀra samarbete med den franske, neurotiske utredningsledaren Fabien Devaux.

Men nĂ€r Eva reser till Paris för att hĂ€lsa pĂ„ en gammal vĂ€n upptĂ€cker hon oroande kopplingar till sitt eget förflutna. Det som börjar som en mordgĂ„ta vĂ€xer snart till en vĂ€v av hemligheter och lögner. Allt verkar hĂ€nga samman – frĂ„gan Ă€r bara hur? Till sist inser Eva och Devaux att deras avslöjanden har vĂ€ckt ett livsfarligt hot till liv, men dĂ„ kan det redan vara för sent 


I skuggan av obelisken Àr en tonsÀker pusseldeckare och Parisskildring som kantas av mörka hemligheter, barndomstrauman och moraliska dilemman.


Narrator: Jessica Pellegrini

Duration: