(0)

Jobs bok

E-book


Det Àr tre Är sedan golfmördaren, ett Är och tjugotvÄ dagar sedan skilsmÀssan. Andreas Falck Àr tillbaka. Hans kolleger ser honom som MÀster, hans grannar ser honom som sÀkerhetsexpert, hans far sitter Àntligen pÄ sjukhem och ser honom sÀllan. Hans största problem Àr vÀdret i BorÄs och dottern Sannas push-up-behÄ, men han har lÀrt sig leva med dem. Till och med kommissarie Brinck tycker att Andreas Falck duger. Numera.

SÄ nÀr Slobodan Matic stÄr i tingssalen och hotar honom med vÄld blir han mest road, nÀr Niklas Fridh söker upp honom för att prata blir han mest förvÄnad och under Ärets kulnaste natt tillÄter han karlen att sova ruset av sig pÄ en soffa som heter Tidafors.

Men nÀr Sanna dras in i hotbilden tvingas Andreas lÀra sig vad man mÄste göra för att skydda sin familj, vad man egentligen fÄr göra och vad man tar sig till nÀr mÄste och fÄr inte stÀmmer överens. Jobs bok handlar om nödvÀrnstvÄng, om fiender som blir vÀnner och grÄ mÀn som fÄr skrÀmmande skÀrpa. Det Àr en berÀttelse om pojkars vÀnskap och mÀns rÀttvisa.

Givetvis handlar Jobs bok Àven om Job, men det Àr en annan historia. Den handlar en pojke som föddes som offer men sedan blev nÄgot annat. Det Àr berÀttelsen om Niklas Fridh och den kÀrlek som lÀrde honom döda.

Efter succén med En god man Àr aktuell Ulf Lindström med Ànnu en spÀnningsroman med moraliska frÄgestÀllningar utöver det vanliga, en stilistisk briljans och den specielle antihjÀlten Andreas Falck.