(0)

Kansalaisen varautumisopas

E-book


Miten Suomi on varautunut kriiseihin ja kuinka itse voit varautua poikkeustilanteisiin.

Kansalaisten omat selviytymistaidot kriisin aikana ovat ratkaisevia. Kirja taustoittaa suomalaisen varautumisen historiaa ja keinoja, joiden avulla kukin meistÀ voi osallistua varautumistyöhön. Kirjassa on myös kÀytÀnnön ohjeita, kuinka selviytyÀ arjesta erilaisissa poikkeusolosuhteissa.

Rajuilman runtelemien alueiden ihmiset muistavat hetket ilman sÀhköÀ tai puhdasta hanavettÀ. SÀhköisen pankkiasioinnin estyminen on saanut kansalaiset nostamaan kÀteistÀ. COVID-19 aiheutti ostoryntÀyksen vessapaperihyllyille. Kaupungistuminen on vÀhentÀnyt ihmisten mahdollisuuksia omatoimiseen varautumiseen, ja samalla on unohdettu yksinkertaiset selviytymiskeinot.

Kirja on tarkoitettu kaikille omasta ja Suomen kriisinsietokyvyn kehittÀmisestÀ kiinnostuneille.

Komentaja Juha-Antero Puistola työskentelee tutkimusalajohtajana Puolustusvoimien tutkimuslaitoksella. HÀn on erikoistunut kokonaisturvallisuuteen, strategiaan ja turvallisuuspolitiikkaan.

KM Riitta Björn työskentelee varautumisesta vastaavana johtajana jÀrjestökentÀllÀ ja tekee vÀitöstutkimusta kansalaisyhteiskunnan haavoittuvuuksista Maanpuolustuskorkeakoululle.