(1)

Kuninkaan testamentti

E-book


"HÀmeen pÀÀllikkö puhui aivan kuin maailmanloppu olisi tulossa.

- NÀmÀ vieraat ihmiset tulevat ja riistÀvÀt harvat rikkautemme omiin taskuihinsa, imevÀt erÀmaamme tyhjiin. HÀme on köyhÀ ja meitÀ on vÀhÀn. Se on tuhomme.

- PÀÀllikköni lopettakaa, Jaakko huudahti."

*

Talvella 860 HÀmeen mahtavin pÀÀllikkö Kainu Hopeamiekka julistautuu HÀmeen kuninkaaksi. HÀnen sairastuttuaan vakavasti myös kruununperillisen henki joutuu vaaraan, sillÀ valtaa havittelee joukko kuninkaan hÀikÀilemÀttömiÀ sukulaisia.

Hopeamiekan entinen henkivartija Jaakko saa kutsun Hakoisiin selvittÀmÀÀn tilannetta. Myös hÀnen sisarensa, petoksen vuoksi HÀmeestÀ paennut Emerentia aikoo palata Hakoisiin. Sisarusparia vastassa ovat kuitenkin heitÀ mahtavammat vastustajat, jotka eivÀt epÀröi raivata kaksikkoa lopullisesti tieltÀÀn.

Emerentian ja Jaakon uskollisuus kuningastaan kohtaan joutuu vielÀ kerran koetukselle. Vain Hopeamiekan toipuminen voisi sÀilyttÀÀ HÀmeen yhtenÀisyyden. Pystyykö HÀmeen voimallisin samaani parantamaan kuninkaan ja saako vÀÀryyttÀ kÀrsinyt Emerentia vihdoin oikeutta?

E.E. Leivon viikinkiajan HĂ€meeseen sijoittuva historiallinen jatkokertomus Kadonneen valtakunnan aikakirjat tarjoaa lukijalleen vihaa, rakkautta, salajuonia ja armottomia taisteluja.

Kuninkaan testamentti on sarjan kolmas osa, jota ennen ovat ilmestyneet romaanit Soturiprinsessa ja IdÀn turkiskauppias.