(19)

Kuolematon

E-book


Pikkurikollinen tekee itsemurhan ja vanhempi konstaapeli Olli Repo todistaa työparinsa Elias Kasken kanssa avuttomana vierestÀ. Kuolleen miehen asunnon jÀÀkaapin pakastelokerosta löytyy pusseja, joissa on epÀilyttÀviÀ kappaleita. Kesken kotietsinnÀn puinen kerrostalo syttyy palamaan. Onko kyseessÀ tuhopoltto?

Samaan aikaan pienen pojan isÀÀ epÀillÀÀn pahoinpitelystÀ, mutta tapaus paljastuu joksikin paljon vakavammaksi. VÀhitellen poliisit tajuavat, ettÀ rikokset liittyvÀt toisiinsa ja monimutkainen vyyhti ulottuu vuosikymmenien taakse. He joutuvat kohtaamaan sellaisen pahan, jonka eivÀt halunneet tietÀÀ olevan olemassa.

Romaanin hyytÀvÀÀn maailmaan tuo inhimillisyyttÀ Olli Revon yritys ymmÀrtÀÀ ja auttaa umpikujaan pÀÀtyneitÀ ihmisiÀ. Tarina ei pelkÀstÀÀn kuvaa rikollisten tekoja, vaan uppoutuu syihin. Miksi joku pÀÀtyy tekemÀÀn tekoja, jotka ovat epÀinhimillisiÀ ja joita ei voi kÀsittÀÀ? Kuolematon on yhden yhteiskuntamme jÀrkyttÀvimmÀn ongelman ruumiinavaus.

Marko Kilpi on kuopiolainen kirjailija, joka on noussut nopeasti suomalaisen rikoskirjallisuuden kÀrkikaartiin. HÀnellÀ on poliisintyönsÀ ansiosta ainutlaatuinen ymmÀrrys rikokseen johtavista syistÀ.