”Leck Fischer er en forfatter, som tager sit arbejde alvorligt, ofrer sig helt for det og lægger al sin energi deri. Ingen er fjernere end han fra den type kunstnere, der driver om i lediggang og venter på inspirationen, mens de rakker ned på samfundet, der ikke forstår dem og forsømmer at tage sig af deres underhold. Han lever et borgerligt familieliv og er ikke særlig indladende over for fremmede.”
Leck Fischer (1904-1956) var en vigtig stemme i sin samtid og besad en usædvanlig evne til at skildre samfundet på godt og ondt i både romaner, film og radiodramatik. Søren Hallars bog er skrevet i 1937, mens Leck Fischer var på højden af sin karriere. Bogen giver et interessant indblik i Leck Fischer som forfatter og hans liv og samspil med sin tid og sine omgivelser.
Søren Hallar (1887-1950) var en dansk forfatter og professor i litteraturvidenskab. Han blev kendt for sin afhandling “Synselementerne i Naturskildringen hos J.P. Jacobsen” fra 1921, hvor han forsøgte at anvende naturvidenskabelige metoder i den litterære analyse. Han har udgivet en række afhandlinger og bøger om nogle af Danmarks største forfattere foruden J.P. Jacobsen, herunder Tom Kristensen og Thøger Larsen. Hallar har også selv skrevet og udgivet flere skønlitterære værker i form af både skuespil, romaner og digte.