(42)

Lupaus

audiobook & e-book


MitkÀ lupaukset voimme pitÀÀ?

VÀkevÀsti ja kauniisti kirjoitettu romaani Àidin rakkaudesta, muuttuvasta pohjolasta ja ihmisistÀ, joita pelko ja rohkeus yhdistÀvÀt.

"Vaikka sinÀ olisit palavassa talossa tai uppoavassa laivassa, minÀ tulen ja pelastan sinut." Kun Rinna on lapsi, isÀ antaa hÀnelle lupauksen. Lupauksen tulevaisuudesta Rinna haluaisi antaa myös omalle tyttÀrelleen Seelalle. Ilmastonmuutoksen todellisuuteen herÀÀvÀssÀ maailmassa Rinna ei kuitenkaan ole varma siitÀ, mitÀ hÀnen olisi tehtÀvÀ, jotta voisi pitÀÀ sanansa. HÀn myllertÀÀ lapsuudenkotinsa pihamaan rakennuttaakseen tilalle suojan, minne voi piiloutua. Samaan aikaan Robert-veli kulkee Grönlannissa tutkijoiden matkassa kuvaamassa sulavia jÀÀtiköitÀ, joiden alla vesi solisee uhkaavasti.

Lupauksesta kirjoitettua:

”Kirjailija punoo nĂ€kemyksellisesti aikalaiskysymyksiĂ€ hahmojensa yksityisiin todellisuuksiin, tulevaisuutta unohtamatta, ja on ilman muuta tĂ€rkeimpiĂ€ nykyprosaistejamme.” Mervi Kantokorpi, Helsingin Sanomat

"Pidin erityisesti siinÀ kÀytetystÀ kielestÀ. Se on yhtÀ aikaa kaunista, rikasta ja yksinkertaista. Myös kirjan kuvaama Àidinrakkaus koskettaa." Minna Kuukka, Radio Nova

Emma Puikkonen (s. 1974) on kirjailija ja teatterin tekijÀ, joka tarttuu ajankohtaisiin aiheisiin. HÀnen edellinen romaaninsa Eurooppalaiset unet (2016) oli Finlandia-ehdokkaana. Ilmastonmuutosta hÀn on kÀsitellyt myös Rakkaudesta-työryhmÀn kanssa esitystaidetta, nykysirkusta ja sanataidetta yhdistelevÀssÀ teoksessa Rakkaudesta - sanasto tuleville vuosikymmenille.


Narrator: Hanna Saari
Duration: