(0)

Lys i virkeligheden

E-book


Med Lys i virkeligheden afslutter Steffen Groth sin ambitiĂžse Tulamo-trilogi.

Tulamo-trilogien er ikke for bÞrn og barnlige eller, for dens sags skyld, sarte sjÊle. I fÞrste rÊkke er vÊrket henvendt til den drevne, erfarne lÊser, men teenagere kan nu ogsÄ vÊre med i kraft af et hÊsblÊsende og meget bloddryppende plot.

De tre bind bringer fĂžrst og fremmest mindelser om klassiske fantasy-vĂŠrker som C.S. Lewis’ Narnia-fortĂŠllinger og J.J.R. Tolkiens Ringenes herre-trilogi. Der anslĂ„s imidlertid ogsĂ„ strenge fra klassiske eventyr, ligesom der bliver fremmanet mytologiske visioner, som slĂŠgter de store europĂŠiske eposser pĂ„. Men at Tulamo-trilogien tilhĂžrer den (post)moderne verden fremgĂ„r af, at der samtidig bliver leget med kronologien, perspektiverne og subjektets skrĂžbelige status i en grad, sĂ„ man af og til ogsĂ„ kommer til at tĂŠnke pĂ„ Jorge Louis Borges’ fantastiske fortĂŠllinger eller Sven Åge Madsens Ӂrhushistorier”. At forfatteren har bestridt hĂžje stillinger inden for lĂŠgevidenskaben lader sig heller ikke fornĂŠgte. Med sin blanding af lige dele poesi og positivisme mĂ„ Tulamo i det hele taget siges at indtage en ganske unik position pĂ„ fantasy-markedet.

Uddrag af bogen:

– Kumari har set dit armbĂ„nd! Selv jeg sĂ„ det! sagde Tulamo.

– Du?

– Her fra skillevéggens intethed ser jeg nésten alt. De Tre Damer maler verden, som de vil!

– Hvis du sĂ„ dem male, sĂ„ du vel ogsĂ„, at de ville have drĂŠbt mig, hvis jeg ikke havde vist dem det!

– Intet er, som det ser ud! Hvor mange gange skal jeg sige det!

– Sagde du ogsĂ„ det til Natha?

Tulamo tabte sin underkĂŠbe.

Om forfatteren:

Steffen Groth (f. 1949) har levet i mange virkeligheder – som familiefar, lége, underviser, forsker, ulandsarbejder, FN-diplomat og globetrotter.