(3)

Mellan vulkaner

audiobook & e-book


Guatemala City 1994. Svenska Malou jobbar för en bistÄndsorganisation i FN:s regi. Hennes och maken Johns liv kantas av fester och umgÀnge med andra européer samt de övre skikten av Guatemalas befolkning. Den utbredda diskrimineringen och fattigdomen finns i periferin, men de flesta vÀljer att titta bort.

Men Malou skiljer sig frÄn mÄnga av de andra och vill se det verkliga Guatemala. Hon fÄr lÀra kÀnna det genom vÀnnen Lourdes, en mayaindian som mot alla odds blivit lÀkare. Trots sin önskan att passa in och leva upp till allas förvÀntningar kan Malou inte förneka fascinationen hon kÀnner inför mystiken i ursprungsbefolkningens spirituella och fÀrgstarka vÀrld.

Samtidigt bÀr hon pÄ en djup osÀkerhet om vem hon egentligen Àr, och nÀr sanningen hotas avslöjas rÀmnar Malous vÀlordnade fasad och hon drivs in en djup kris.

Mellan vulkaner Ă€r en gripande berĂ€ttelse om en annan tid och en annan plats – en plats författaren Kristina Boman brinner för: fĂ€rgerna, livet, mĂ€nniskorna och mötet med kulturen.

KRISTINA BOMAN har bott och arbetat i Guatemala i flera Är. 2009 var hon med och startade stiftelsen Fundación Progresar som hjÀlper fattiga mayaindianer. Tillsammans med Leticia Velasquez skrev hon sin romandebut Antes de la Luz som gavs ut pÄ spanska i Guatemala 2010. Idag bor Kristina i Enskede. Hon jobbar som konsult inom bistÄnd samt med investeringar och skogsskötsel. Mellan vulkaner Àr hennes första roman pÄ svenska.


Narrator: Kerstin Andersson

Duration: