"Det, som lovlig dramatisk kaldes løsrivelsen fra hjemmet og familien, begyndte for mit vedkommende tidligt, - og dog skete det gradvist og i små ryk – delvis sløret og forsinket af store inkonsekvenser og adgang ad bagdøre, der listigt stod på klem i vores gamle hus i Pilestræde i det indre København."
Digter og forfatter Jørgen Gustava Brandt deler ud af sine erindringer og overvejelser fra et langt og begivenhedsrigt liv. Han tager os med til det indre København omkring Pilestræde i mellemkrigstiden og under besættelsen og viser os livet fra et barns synspunkt. Bogen tager os senere med på udlandsrejser og byder på essays om alt fra dadaisme til den kollektive trafik.
Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.