(0)

MOSAIK

E-book


De fleste af romanens figurer bor i den samme opgang pÄ Vesterbro, hvor deres skÊbner fletter sig ind i hinanden. Osvald pÄ 3. har en fantasi om, at overboen pÄ 4., Frans Olsen, tripper rundt i stiletter. Osvald har pga. eksem manglende held hos det modsatte kÞn og har en skakven i Indre by, Sigurd. Sigurd kan ikke fÄ den op at stÄ uden porno. Sigurds kone, Frederikke, har en hemmelig elsker, Anton, som bor sammen med sin kÊreste, Vivian, pÄ 2. Frederikke har et problematisk venskab med Signe pÄ 4., som forgÊves leder efter manden i sit liv, mens Frederikke har to. Signe er bedste venner med Osvald pÄ 3., som er lÊrer for Adrian, der bor pÄ 2. hos sin bÞssefar, Hannibal, ved siden af Vivian og Anton. Signes ekskÊreste, Oliver, bor sammen med Vivians orkesterkammerat Liva nede i stuen. Signe pÄ 4. har hjertet oppe i halsen, nÄr hun passerer deres dÞr pÄ vej op eller ned.

Uddrag af bogen

Det var blevet sent, og promillerne var hÞje. Osvald havde endelig fÄet lÞsrevet sig fra Sigurd og bagte pÄ Vivian, som var hans buttede type. Villads bagte pÄ Signe. Oliver nussede sin ekskÊreste Signe i nakken, og Liva bed negle, mens hun smilede sit skÊve smil. Anita og Otto gjorde, hvad de kunne, for at undgÄ Anton. Anton og Frederikke derimod kunne ikke holde sig fra hinanden og sÞgte ned i enden af haven. Anton lÊnede sig over Frederikke, som faldt ind i hÊkken, der bar hende som en lodret springmadras. I ly af mÞrket kyssede de hinanden lidenskabeligt. En bil kom kÞrende ude pÄ havegangen og oplyste dem. De var som kaniner, der blev fanget af lyskeglen. Sigurd kiggede kridhvid derned og vendte sig om. PrÞvede at lade som ingenting. Vivian gik i chok og drak sig plakat.

Om forfatteren

Ellen Bache er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole 1982, spiller semiprofessionelt violin og har nu i en alder af 61 brugt sin kunstneriske Äre til at skrive fiktion. Hun har i en periode arbejdet som korrekturlÊser pÄ dagbladet Politiken og forlagene Munksgaard, Gyldendal og Politiken. Til daglig arbejder hun som aktivitetsmedarbejder pÄ plejecentret Rosenborgcentret.