(0)

Museologi mellem fagene

E-book


Museer producerer og formidler viden om, hvordan vi opfatter og forstÄr verden. Museologi er videnskaben om, hvordan et samfund beskÊftiger sig med kultur- og naturarv, blandt andet hvordan vi bruger museer. Derfor er museologi bÄde et selvstÊndigt fag og et forskningsfelt for mange andre fag.

I Museologi mellem fagene undersÞger forskere fra 16 forskellige forskningsomrÄder dialogen mellem deres fag og museologien. De benytter forskellige teorier og metoder inden for klassiske museumsfag som kunsthistorie, antropologi, arkÊologi og historie, men anlÊgger ogsÄ nye vinkler ud fra fag som strategisk kommunikation, litteraturhistorie, dramaturgi, medicin, didaktik og mediedesign.

Denne tvÊrfaglighed afspejler 50 Ärs udvikling, hvor museumsansattes faglige baggrund er blevet mere forskelligartede, og forskere inden for flere og flere forskellige fag viser stigende interesse for museer som institutioner og analyseobjekter for samfundsproblematikker. Bogen handler om de mest relevante emner for nutidens museer, om alt lige fra levendegÞrelse over brugerinddragelse og stakeholderanalyse til udstillingsÊstetik og postkolonialisme og udfolder et mangefacetteret blik pÄ museologien i dag.