(5)

Nattugglor

E-book


Sömnlöshet och ovÀntad vÀnskap i nattligt Paris

Deras nÀtter Àr en enda lÄng vÀntan pÄ sömnen som aldrig kommer. Claire som flyttat ut pÄ landet skrÀms av tystnaden och de stora öppna ytorna, hon ligger stelt vaken bredvid sin snarkande man och den lilla pojken som inte Àr hennes. Jacques, en psykiater i slutet av sin karriÀr, vars ensamhet om kvÀllen endast bryts av anonyma telefonsamtal och som sÀtter igÄng att metodiskt slÄ sin lyxiga vÄning i smÄbitar. MichÚle, en rar och barnkÀr pensionÀr som plÄgas av en sÄ tung hemlighet att hon varje natt söker sig till kvarterets kyrka. Den unga Lena, klÀdd som en gothare och orovÀckande smal, som hanterar sömnlösheten genom att ta morgonskiftet pÄ kaféet pÄ hörnet. Hervé, en försynt kamrer som ligger vaken i mörkret och Àngsligt hÄller koll pÄ jobbmejlen.

Deras vÀgar korsas hos sömnspecialisten HélÚne som de allihop sökt upp för att försöka hitta en lösning pÄ sina sömnproblem. HÀr börjar orsakerna till sömnlösheten att komma fram i ljuset och de knyter ovÀntade vÀnskapsband efterhand som de berÀttar om sina liv för varandra. Kanske har de trots allt mer gemensamt Àn de först trodde?

Gabrielle Levy föddes i Bryssel 1978. Hon bor deltid i Paris, och tillbringar resten av sin tid pÄ landet. Hon lider sjÀlv av sömnlöshet. 'Nattugglor' Àr hennes debutroman.