(58)

Pikkusintti: Muistelmat

audiobook & e-book


Kaunis ja kipeÀ kertomus tytöstÀ, jonka isÀ sattui olemaan Steve Jobs.

Steve Jobsin tyttÀren muistelmat on kirja hÀpeÀstÀ ja salaisuuksista mutta myös sovituksesta ja anteeksiannosta, rakkaudesta ja identiteetistÀ. Teos tuo esille Steve Jobsin, palvotun ikonin, traagisen puolen.

Toimittaja Lisa Brennan-Jobsin muistelmateos NÀkymÀtön tyttö on vaikuttava, kaunis tarina lapsesta, jonka isÀ on yksi maailman kuuluisimmista ihmisistÀ. Kun Lisa Brennan-Jobs oli pieni tyttö, hÀnen hartain toiveensa oli saada tunnustusta isÀltÀÀn. IsÀ, Steve Jobs, kuitenkin kielsi pitkÀÀn isyytensÀ ja kÀvi tervehtimÀssÀ tytÀrtÀÀn ja tÀmÀn epÀvakaata taiteilijaÀitiÀ vain harvoin. Kun Jobs viimein otti teini-ikÀisen tyttÀrensÀ luokseen asumaan, Lisan toive nÀytti toteutuvan. Jobs oli kuitenkin isÀnÀ arvaamaton, vaativa ja kylmÀ: mies, joka hallitsi suvereenisti bisneksiÀÀn mutta oli ihmissuhteissaan kömpelö ja hÀmmentynyt, vaikka kuinka ponnisteli. Vaikeista lÀhtökohdista huolimatta isÀ ja tytÀr onnistuivat lopulta löytÀmÀÀn vÀlilleen yhteyden. "On harvinaista törmÀtÀ kuuluisuuden lapsen kirjoittamiin muistelmiin, joiden kirjalliset ansiot ovat yhtÀ kovat - tai kovemmat - kuin vanhemman maine. NÀin asia Brennan-Jobsin debyytin kohdalla kuitenkin on. Heikomman kirjottajan kÀsissÀ tarina olisi helposti luisunut kirjalliseksi kostoretkeksi. Sen sijaan Brennan-Jobs tarjoaa lukijalle hÀtkÀhdyttÀvÀn kauniin kuvauksen perhesuhteista, joiden yksi osapuoli vain sattuu olemaan toinen Applen perustajista. NÀkymÀtön tyttö on upeasti rakennettu tarina vanhemmuudesta, perheestÀ, rakkaudesta ja identiteetistÀ." - Kirkus Reviews

Lisa Brennan-Jobs (s. 1978) on amerikkalainen kirjailija ja toimittaja. HÀn on Steve Jobsin esikoinen. Brennan -Jobsin Àiti on taidemaalari Chrissann Brennan.


Narrator: Karoliina Niskanen
Duration: